Episcopia Hușilor | Primele vizite pastorale ale noului Chiriarh

Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a oficiat marți Sfânta Liturghie la Mănăstirea Dimitrie Cantemir din județul Vaslui, după care a vizitat două parohii.

În cuvântul rostit la Sfânta Liturghie, ierarhul a îndemnat la grija de cele duhovnicești:

Să avem grijă de sufletul nostru, să nu lăsăm să crească invidia, răutatea şi tot ceea ce ţine de păcat. Gheron Iosif Isihastul spune într-una din scrisorile lui că nimic nu iubeşte Maica Domnului mai mult decât curăția lăuntrică, a minții, a inimii. Cel mai greu e să ai grijă de ograda sufletului tău. Noi nu putem să primim starea aceasta, dacă nu ne împărtășim de Hristos cât mai des.

Un om care are mintea curată este un om înțelept. Evanghelia ne îndeamnă să fim atenți la mintea noastră, la inima noastră, prin spovedanie și împărtășanie, prin rugăciunea inimii, a adăugat Preasfinția Sa.

În continuare, Arhim. Serafim Bodnar, consilier economic al Episcopiei Hușilor, a prezentat istoricul Mănăstirii Dimitrie Cantemir.

Conform site-ului oficial al Eparhiei, în a doua parte a zilei PS Ignatie împreună cu Pr. Marius Cătălin Antohi, protoiereul Protopopiatului Huși, a vizitat parohiile Curteni și Oltenești.

Chiriarhul s-a interesat de istoricul bisericilor, de frecvența credincioșilor la slujbe, de familiile cu mulți copii și de problemele sociale existente în cele două comunități.

Parohiile Curteni și Oltenești sunt primele parohii rurale vizitate de Preasfințitul Părinte Ignatie după instalarea ca Episcop al Eparhiei Hușilor.

Foto credit: Episcopia Hușilor

Comentarii Facebook


Știri recente