Episcopia Huşilor organizează tabere pentru copii cu posibilităţi financiare reduse

„Copilărie și credință” este titlul taberelor gratuite organizate de Episcopia Huşilor în luna august pentru copii şi tineri cu o situaţie financiară precară, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Prima tabără din cadrul acestui program se va desfășura în localitatea Fălciu, Protopopiatul Huși, județul Vaslui, în perioada 8-12 august 2018.

Proiectul își propune să ofere copiilor și tinerilor, care nu își permit suportarea costurilor, o tabără gratuită, unde pot beneficia de un program interactiv format din ateliere de creație și workshop-uri.

Totodată, prin acest proiect se dorește apropierea tinerilor de Biserică.

Activitățile acestui proiect sunt realizate de un grup de animatori socio-educativi voluntari și responsabili de ateliere, elevi de liceu și studenți ai facultăților din Iași, Cluj-Napoca și București, echipă coordonată de Marian-Dumitru Rugină.

Primele parohii beneficiare ale acestui proiect sunt cele din comuna Fălciu dimpreună cu Parohia Raiu Vădeni, oraș Murgeni, Protopopiatul Huși.

Pe lângă echipa de animatori, din echipa de organizare a taberei fac parte autoritățile locale, Primăria Fălciu și preoții slujitori din comună. În cadrul primei tabere sunt așteptați să se înscrie 150 de copii și tineri din Fălciu.

Foto credit: Public domain

Comentarii Facebook


Știri recente