Episcopia Huşilor | 2800 de Biblii oferite copiilor participanţi la un proiect catehetic

2800 de Biblii au fost oferite în cadrul proiectului catehetic „Eu și Biblia – o poveste de suflet” desfăşurat în Episcopia Huşilor în perioada februarie-iunie 2019.

Bibliile au fost achiziţionate cu spijinul World Vision România. În funcţie de vârsta copiilor au fost dăruite: Sfânta Scriptură, Noul Testament cu psalmi sau Biblia pentru copii.

Activitățile au constat în ateliere de lectură a textelor alese din Sfânta Scriptură; realizarea de lucrări artistico-plastice (desene, colaje, postere) şi literare (compuneri descriptive, narative, poezii, eseuri) care au avut ca temă viaţa unui personaj biblic etc.

Faza finală a constat în evaluarea celor mai bune trei lucrări ale elevilor din fiecare comunitate, câte unul pentru fiecare secțiune, în total fiind 39 de finaliști.

Toți au primit premii de participare, constând în jocuri de creativitate, iar primii 3 finaliști, câte o bicicletă.

De la acest concurs eu am învăţat multe lucruri citind Biblia. Eu merg la biserica în fiecare duminică și, citind Biblia, am realizat cât de mult mă iubește Dumnezeu. Pot spune acum că Biblia este povestea mea de suflet, a declarat unul dintre participanţi.

Evaluarea finală și premierea câștigătorilor proiectului catehetic „Eu și Biblia – o poveste de suflet” s-a desfăşurat miercuri, 19 iunie 2019, la Vaslui.

Delegatul Preasfinţitului Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a fost părintele consilier cultural Cosmin Gubernat.

Proiectul a fost demarat de Fundația World Vision România, în parteneriat cu Episcopia Hușilor și Inspectoratul Școlar Județean Vaslui.

Foto credit: Episcopia Huşilor

Comentarii Facebook


Știri recente