Episcopia Giurgiului oferă spaţii de carantină, dar şi de preparare a hranei

În şedinţa Permanenţei Consiliului Eparhial al Episcopiei Giurgiului au fost luate mai multe hotărâri adaptate contextului creat de coronavirusul Covid-19.

Lucrările s-au desfăşurat duminică la Mănăstirea Comana şi au fost prezidate de Episcopul Ambrozie al Giurgiului.

Câteva dintre hotărârile adoptate:

  • Preoţii din parohiile din cuprinsul Episcopiei Giurgiului au obligaţia de a populariza în rândul credincioşilor şi de a respecta cu stricteţe toate îndrumările şi dispoziţiile autorităţilor de stat cu privire la regulile și măsurile de prevenire și limitare a eventualelor îmbolnăviri cu virusul Covid-19.
  • Îndatorirea preoţilor din parohiile din cuprinsul Episcopiei Giurgiului de a respecta îndrumările Patriarhiei Române adresate tuturor parohiilor şi mănăstirilor din ţară în vedereaprevenirii îmbolnăvirii cu noul Coronavirus (Covid-19).
  • Punerea la dispoziţia autorităţilor, în caz de nevoie, a spaţiilor pentru pregătirea hranei de la Cantina Socială „Sf. Andrei” a Parohiei „Sfânta Treime” – Smârda din Municipiul Giurgiu, Mănăstirea „Sf. Ioan Rusul” din localitatea Slobozia.
  • Inventarierea tuturor spaţiilor din imobilele deţinute de parohii şi mănăstiri care, la nevoie, ar putea fi puse la dispoziţia autorităţilor în vederea amenajării unor centre de carantină.
  • Organizarea, la intrarea în fiecare locaş de cult, a unor zone dotate cu dezinfectant.

În cadrul şedinţei, Episcopul a subliniat că în aceste momente de criză este foarte important „să ne protejăm sănătatea trupească”.

La fel de important este ca toţi slujitorii sfintelor altare să continue să slujească comunităţile parohiale, să sprijine şi să vină în ajutorul tuturor celor care au nevoie de „mângâierea sufletească a Bisericii”, a mai specificat ierarhul.

Foto credit: Episcopia Giurgiului

Comentarii Facebook


Știri recente