Episcopia Europei de Nord va comemora 30 de ani de la căderea comunismului printr-o serie de conferințe

Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord va comemora 30 de ani de la căderea comunismului printr-o serie de conferințe organizate la Stockholm și Göteborg în 20, respectiv 22 decembrie 2019.

Marcel Petrișor și Marius Vasileanu vor fi protagoniștii manifestărilor, informează pagina de Facebook a eparhiei.

Afișul evenimentului. Foto credit: Episcopia Europei de Nord/ Facebook

Marcel Petrișor este un cunoscut profesor, scriitor și deținut politic, iar Marius Vasileanu, specialist în istorie și antropologie religioasă are ca temă principală de cercetare fenomenul Rugului Aprins.

Prima conferință, „Viitorul emigrației românești” și „Mișcarea cultural-duhovnicească Rugul Aprins și actualitatea sa în veacul XXI”, va începe la ora 18:00 și se va desfășura la Centrul Episcopal din Stockholm.

Cea de-a doua, intitulată „Vom muri și vom fi liberi – românii la trei decenii de libertate”, va fi precedată de Sfânta Liturghie arhierească și slujba parastasului pentru eroii evenimentelor din decembrie 1989. Biserica românească din Göteborg va fi gazda evenimentului.

Foto credit: Arhivă Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente

Sfințire de troiță la Baza Aeriana 90 | FOTO

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, episcop vicar patriarhal, a oficiat marți, 28 mai 2024, slujba de sfințire a troiței ridicate în fața comandamentului Bazei 90 Transport Aerian Otopeni „Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu”.   Foto credit: Basilica.ro…