Episcopia din Huși a devenit pentru a doua oară „Tărâm de poveste” de 1 Iunie

La sediul Episcopiei Hușilor au serbat ziua de 1 Iunie împreună cu Episcopul Ignatie în jur de 1.000 de copii din tot județul Vaslui.

Ajuns la a doua ediție Programul de Ziua Copilului „Bun-venit copilărie!” a fost organizat anul acesta sub tematica „Tărâm de poveste”.

Copiii proveniți din familii cu posibilități materiale reduse au avut ocazia să participe la un program de rugăciune, dar și la activități artistice și de relaxare în curtea și parcul Catedralei Episcopale din Huși.

”Fiecare dintre voi sunteți o poveste frumoasă

Episcopul Ignatie al Hușilor a interacționat cu cei mici și chiar a luat parte la jocurile lor.

„Fiecare dintre voi sunteți o poveste frumoasă, luminoasă, o poveste de care se vor îngriji toată viața părinții voștri!”, le-a spus ierarhul copiilor după slujba de Te Deum oficiată în deschiderea programului.

„Așa să le spuneți părinților voștri: «Eu sunt povestea ta! Poveste frumoasă și de vis!» Așa aș vrea să fie ziua fiecărui copilaș, ca cea de azi!”.

Sărbătoarea a continuat cu ateliere tematice, scurte piese de teatru, parada costumelor de epocă, o caleașcă și o mașină de epocă, tobogane, carusel, șah și desene pe asfalt, toate coordonate de animatorii Joy Camps România.

Copiii au avut ocazia să vadă o demonstrație de dresaj canin, precum și prezentarea proiectului de robotică al echipei CuzaRo.Bots, informează Episcopia Hușilor.

Cei o mie de copii au luat masa de prânz la umbră, în parcul Catedralei. Aceasta a fost pregătită tradițional, la ceaun, și prezentată într-un mod aparte de maestrul bucătar.

Spre finalul întâlnirii, copiii au primit înghețată și dulciuri.

Ziua Copilului la Episcopia Hușilor a fost organizată de Asociația „Filantropia Ortodoxă Huși”, coordonată de părintele consilier eparhial Vladimir Beregoi.

Foto credit: Episcopia Hușilor

Comentarii Facebook


Știri recente