Episcopia Devei a contribuit la dotarea secţiei de pediatrie a spitalului din Hunedoara

Episcopia Devei şi Hunedoarei

Episcopia Devei şi Hunedoarei a contribuit la dotarea secţiei de pediatrie a Spitalului Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara. „Am primit paturi, saltele, noptiere, canapele, dulapuri, măsuţe, biblioteci, toate în valoare de 150.000 de lei”, a declarat Radu Budae, managerul Spitalului.

„Mobilierul este unul nou, de calitate superioară. Doresc ca pe această cale să le mulţumesc Bisericii Ortodoxe Române, Episcopiei Devei şi Hunedoarei şi în mod cu totul special Preasfinţitului Părinte Gurie pentru atenţia acordată micuţilor care au nevoie de îngrijire medicală, oferind acest sprijin deosebit de important în sporirea condiţiilor de spitalizare”, a spus Radu Budae pentru Mesagerul Hunedorean.

Secţia dispune de 19 saloane şi un total de 52 de paturi.

Episcopia Devei şi Hunedoarei – aparatură medicală pentru spitalul din Deva

Episcopia Devei şi Hunedoarei nu este la prima acţiune de acest gen. În anul 2016 a donat un nou aparat de anestezie de ultimă generație pentru secția A.T.I. (n.r.: Anestezie şi Terapie Intensivă) a Spitalului Județean de Urgență Deva.

Donația se înscrie în preocuparea permanentă a Episcopiei Devei și Hunedoarei de a sprijini unitățile sanitare din cuprinsul eparhiei, ea venind în continuarea acțiunilor social-filantropice desfășurate în secțiile de pediatrie și de ortopedie ale Spitalului Județean de Urgență Deva.

Donaţie pentru lotul olimpic de gimnastică 

Episcopul Gurie al Devei şi Hunedoarei alături de lotul olimpic de gimnastică. Foto credit: EDH

Anul trecut, în luna august, Eparhia a donat aparatură sportivă pentru lotul olimpic de gimnastică în valoare de 16.000 euro.

Necesitatea acestor aparate sportive a fost identificată de Preasfințitul Părinte Episcop Gurie în urma vizitei efectuată de sportivele lotului olimpic și a celui național la Centrul Eparhial al Episcopiei Devei și Hunedoarei, în data de 22 mai 2017.

Patriarhia Română a donat aparatură medicală de 190.000 euro

190.000 euro este valoarea la care se ridică aparatura medicală donată de Patriarhia Română în ultimii trei ani. Aceste acţiuni caritabile îndreptate către mai multe unităţi spitaliceşti din Capitală şi provincie au fost posibile cu sprijinul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului.

Prin aceste donaţii Biserica Ortodoxă Română dovedeşte, contrar unor poziţii exprimate în presa autohtonă, faptul că nu rămâne indiferentă la suferinţa aproapelui. Sprijinirea actului medical este o preocupare constantă a Bisericii care, împreună cu medicii, conlucrează pentru vindecarea şi alinarea suferinţelor celor bolnavi.

Biserica Ortodoxă Română, cel mai mare filantrop

La ora actuală, Biserica Ortodoxă este cel mai mare filantrop din punct de vedere al contribuţiei în domeniul social. Numai în 2017 suma investită de Biserica Ortodoxă Română în activităţi social-filantropice s-a ridicat la aproximativ 25 milioane euro. Raportat la ultimii 10 ani, valoarea este una impresionantă: peste 150 milioane euro.

Comentarii Facebook


Știri recente

Moaștele Sfântului Ioan Botezătorul ajung la Urziceni

Credincioșii din Urziceni pot aduce cinstire moaștelor Sfântului Ioan Botezătorul în Catedrala „Sfinții Împărați Constantin și Elena”, la finalul acestei săptămâni. Sfintele moaște ajung joi după-amiază, la ora 15.30. „Preoți, credincioși și copii purtând flori…