Episcopia de Bălţi organizează concursul de religie pentru elevi: „Lăsaţi copiii să vină la Mine”

Episcopia de Bălţi desfăşoară concursul de religie pentru elevi „Lăsaţi copii să vină la Mine”.

Prima etapă a competiţiei a avut loc în prezenţa ierarhului, sâmbătă, 16 februarie 2019, în incinta bisericii „Sfinţii Împăraţi Constantin şi mama sa Elena” din satul Corlăteni, raionul Râşcani.

În cuvântul său, Preasfinţitul Părinte Antonie a vorbit despre importanţa unui asemenea concurs pentru copii, despre necesitatea cunoaşterii credinţei strămoşeşti încă din copilărie.

El a mulţumit organizatorilor, dar şi preoţilor parohi pentru faptul că au pregătit copiii, menţionând că „orice investiţie spirituală în copiii noştri va da roade în timp”.

„Să-i învăţăm pe copii credinţa strămoşească, să-i învăţăm adevărul istoric şi de neam, să-i ajutăm să crească în adevăr şi lumină”, a îndemnat Episcopul Antonie preoţii şi profesorii prezenţi.

La concurs au fost prezenţi 16 copii din protopopiatele Bălţi şi Făleşti, a anunţat Episcopia de Bălţi pe contul oficial de Facebook.

Fiecare participant a primit o diplomă de participare, un ghiozdan şi o iconiţă cu chipul Maicii Domnului.

Ghiozdanele sunt complet echipate cu rechizite şcolare şi constituie un dar din partea Ministerului pentru Românilor de Pretutindeni.

Elevii clasaţi pe primele trei locuri vor participa la etapa a doua a Concursului.

Concursul de religie „Lăsaţi copii să vină la Mine” este organizat de Episcopia de Bălţi şi include două etape. Prima etapă se desfăşoară la nivel de protopopiate, iar  cea de-a doua la nivel ul eparhiei.

Foto credit: Episcopia de Bălţi

Comentarii Facebook


Știri recente