Episcopia de Bălți organizează concurs de eseuri despre Marea Unire. Lucrările trebuie scrise de mână

Cu ocazia zilei de 1 Decembrie, Episcopia de Bălți organizează un concurs de eseuri adresat elevilor de liceu și studenților care urmează cursurile sau locuiesc în municipiul Bălți ori în raioanele: Briceni, Râșcani, Glodeni, Sângerei, Dondușeni, Soroca, Drochia, Edineț, Fălești, Florești, Ocnița.

Concursul se intitulează „Anul 1918 în retrospectivă istorică: cauzele, realizările și consecințele Marii Uniri”.

Deși se desfășoară online, una dintre cerințe este ca eseul să fie scris de mână. Lucrarea în volum de cel mult 3 pagini (format A4), se fotografiază / scanează și se depune electronic în perioada 01 – 22 noiembrie 2020, ora 24:00, la adresa de email: [email protected].

În data de 26 noiembrie 2020 vor fi anunțate rezultatele pentru prima etapă a Concursului. Juriul va selecta cele mai bune 10 lucrări pentru fiecare secțiune. Autorii acestor lucrări vor fi anunțați că au devenit laureați ai concursului și vor participa la etapa finală a concursului: interviul (on-line) care va conține 2 întrebări generale referitoare la importanța istorică a evenimentelor din anul 1918.

În 30 noiembrie, laureații concursului vor fi invitați în videoconferință. Atunci juriul va acorda 3 premii și 3 mențiuni la fiecare categorie. Premiile constau în: tablete, bani şi seturi de cărţi.

Câștigătorii concursului vor fi premiați de PS Antonie, Episcop de Bălţi, în data de 01 Decembrie 2020, ora 14.00, la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți.

Concursul este organizat în parteneriat cu: Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea de stat „Alecu Russo” din Bălți (USARB) și Catedra de Știinţe socio-umane şi asistenţă socială din cadrul USARB.

Vezi mai multe detalii pe pagina de Facebook a Episcopiei de Bălți.

Sursă foto: muzeulsatuluibanatean.ro

Comentarii Facebook


Știri recente