Episcopia de Bălţi a acordat sprijin financiar unei familii cu patru copii

Familia Rasenco a primit din partea Episcopiei de Bălţi sprijin pentru a trece peste situaţia financiară dificilă cu care se confruntă. Părinţii şi cei patru copii au primit luni vizita Părintelui Episcop Antonie care le-a adus daruri şi o sumă de bani.  

Cazul familiei Rasenco a fost prezentat eparhiei de Svetlana Pilat, profesoară la Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din mun. Bălţi, care i-a transmis ierarhului că „banii puţini pe care îi face tatăl copiilor le ajunge doar pentru pâine şi lapte”.

„Vine 1 septembrie, dar cei trei copii de şcoală (cel mai mic copil are doi ani) nu au cele necesare pentru a începe anul de învăţământ (îmbrăcăminte, încălţăminte, ghiozdane cu rechizitele necesare). La toate acestea se adaugă şi faptul că de la sfârşitul lunii iunie familia Rasenco este deconectată de la energia electrică, având o datorie de 2290 de lei”, a relatat cadrul didactic într-o scrisoare adresată episcopiei.

Preasfinţitul Părinte Antonie le-a oferit, din partea eparhiei, îmbrăcăminte, încălţăminte, ghiozdane şi le-a achitat datoria astfel încât să fie reconectaţi la reţeaua electrică.

În contextul pandemiei, Episcopul Antonie le-a dăruit copiilor şi o tabletă pentru a avea acces şi la educaţia online.

Foto credit: Episcopia de Bălţi

Comentarii Facebook


Știri recente