Episcopia Covasnei şi Harghitei | Paraclisul Mănăstirii Făgeţel a fost sfinţit

Sfinţire la Mănăstirea făgeţel 2017 (1)

În Duminica Floriilor, Episcopul Covasnei și Harghitei şi Chiriarhul Devei și Hunedoarei au oficiat slujba de sfinţire a Paraclisului de la demisolul bisericii Mănăstirii Făgeţel din jud. Harghita, informează site-ul oficial al Eparhiei Covasnei şi Harghitei. Slujba de târnosire a fost urmată de Sfânta Liturghie.

În cadrul slujbei, Pr. Nicolae Chifăr, Decanul Facultății de Teologie Ortodoxă „Andrei Șaguna” din Sibiu, a adresat celor prezenţi o omilie dedicată acestei sărbători.

 Poporul l-a întâmpinat în Ierusalim pe Domnul Hristos ca pe un rege rostindu-i: „Bine este cuvântat cel ce vine întru numele Domnului” iar Osana „ca lui Dumnezeu”. Sărbătoarea de astăzi ne îndeamnă a urca cu Domnul în Ierusalimul Ceresc pentru a fi alături de El.

În cadrul Sfintei Liturghii, Monahul Lazăr, unul dintre viețuitorii mănăstirii, a fost hirotonit ierodiacon.

Răspunsurile la strană au fost oferite de către grupul psaltic Sfântul Luca al Crimeii din București.

În omilia rostită la finalul slujbei, Preasfințitul Părinte Gurie a spus celor prezenţi: prin târnosirea acestei biserici intrăm pe ușa Împărăției lui Dumnezeu, în această casă a Tatălui pe care Fiul a înnoit-o și Duhul Sfânt a sfințit-o, noi gustăm Tainele Împărăției Cerurilor încă de pe pământ.

La final, Preasfințitul Părinte Andrei a mulțumit Ierarhului coslujitor, soborului, autorităților centrale și locale și tuturor credincioșilor prezenți pentru dragostea față de Sfânta Mănăstire și credința strămoșească mărturisită în faptă și cuvânt.

 

Comentarii Facebook


Știri recente