Episcopia Covasnei şi Harghitei | Binecuvântarea lucrărilor de înfrumusețare executate la Biserica Parohiei Sita Buzăului

În Duminica Sfintei Cruci, Episcopul Covasnei și Harghitei a oficiat Sfânta Liturghie în Parohia Adormirea Maicii Domnului din Sita Buzăului, protopopiatul Întorsura Buzăului.

La finalul slujbei, Preasfinţitul Părinte Andrei a binecuvântat lucrările de renovare și înfrumusețare executate la catapeteasma bisericii. Mai mulți ctitori și binefăcători au primit acte de apreciere. Preoteasa Tohănean Marcela a primit distincția Crucea Eparhială pentru mireni.

În cuvântul rostit în cadrul Liturghiei, Preasfinția Sa a vorbit despre urmarea lui Hristos şi a explicat că Taina Învierii este ascunsă în Cruce, ca iubire jertfelnică, iar Taina Crucii își arată slava în lumina Sfintei Învieri.

Scoaterea Sfintei Cruci în mijlocul bisericii ne arată că acest însemn este steag de biruință a lui Hristos asupra păcatului și asupra morții, a subliniat ierarhul.

În cadrul Liturghiei, diaconul Bâgu Andrei a fost hirotonit preot pe seama Parohiei Comolău, protopopiatul Întorsura Buzăului, Județul Covasna.

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente