Episcopia Covasnei a achiziționat 132 de dispozitive electronice pentru elevii fără posibilități financiare

Episcopia Covasnei și Harghitei a achiziționat 132 de dispozitive electronice pentru copiii care nu au mijloacele financiare de a și le procura. Dintre acestea, 100 au fost cumpărate cu donațiile primite de la Mitropolia Europei Occidentale și Meridionale.

Dispozitivele sunt necesare pentru elevi, care vor continua să urmeze cursuri școlare de la distanță și în următorul an școlar. Protopopiatele au centralizat nevoile, iar episcopia Covasnei și Harghitei a achiziționat aparatele.

Dintre acestea, 100 de tablete s-au cumpărat cu donații de la românii din diaspora, primite prin implicarea Mitropoliei Europei Occidentale și Meridionale. Alte 32 de dispozitive, în valoare totală de 28.000 lei, s-au cumpărat din fondurile eparhiei: 23 de tablete, patru laptopuri și cinci telefoane inteligente.

După ce a oferit sprijin în valoare de peste 4,3 milioane de euro în timpul stării de urgență, eforturile Bisericii s-au îndreptat către sprijinirea copiilor care urmează educație de la distanță. Până la finele lunii mai, Biserica donat 4.470 tablete sau alte dispozitive electronice, în valoare totală de 2.661.852 lei.

Foto credit: Freepik.com

Comentarii Facebook


Știri recente