Episcopia Caransebeșului: Vor fi aduse în pelerinaj moaștele Sfântului Simeon Stâlpnicul

Moaștele Sfântului Simeon Stâlpnicul din Muntele Minunat vor fi aduse în Eparhia Caransebeșului în cursul zilei de vineri, 13 septembrie 2019.

Racla va fi întâmpinată de Episcopul Lucian la Catedrala din Caransebeş, în jurul orei 17:00, apoi va fi oficiată o Slujbă de Te Deum.

Moaştele sunt aduse în Eparhie cu prilejul pelerinajului organizat anual pe Muntele Mic de Înălţarea Sfintei Cruci. Anul acesta acesta alături de moaştele Sfântului Simeon se va afla şi icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Neamţ.

Pelerinajul va începe sâmbătă, la ora 08:45, de la troiţa din staţiunea Muntele Mic şi se va încheia la Crucea-monument, construită în memoria eroilor bănățeni.

Un sobor de ierarhi va oficia Sfânta Liturghie, apoi va fi săvârşită o slujbă de pomenire pentru eroii neamului.

La finalul slujbei vor fi depuse coroane, apoi va urma un ceremonial militar oferit de Brigada 18 Cercetare Supraveghere cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la intrarea administației românești în Banat.

Foto credit: Episcopia Caransebeşului

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…