Episcopia Caransebeşului | Simpozion şi expoziţie foto dedicată Centenarului Marii Uniri

Mai mulți tineri din Episcopia Caransebeşului au participat recent la Simpozionul „Tinerii Ortodocși azi”. În cadrul evenimentului desfăşurat la Caransebeş şi Reşiţa a fost vernisată expoziţia de fotografie „100 ani de România în imagini”.

„Cred că a fost o provocare frumoasă pentru tineri, pentru că, dincolo de răspunsurile sau de informațiile noi pe care le-am aflat în cadrul acestor prezentări și dezbateri, cel mai important lucru este acela că tinerii au căutat să afle mai multe despre istoria ultimilor 100 de ani ai țării noastre”, a declarat pentru basilica.ro pr. inspector Mihai Ciucur din cadrul Episcopiei Caransebeşului.

Simpozionul a oferit tinerilor din centrele de tineret ale Episcopiei Caransebeșului posibilitatea de a prezenta și dezbate teme de interes și actualitate pentru ei, în scopul cultivării și însușirii valorilor credinței ortodoxe și ale neamului românesc, în contextul anului omagial al unității de credință și neam în Patriarhia Română.

Dezbaterile pe teme interesante și incitante au demonstrat încă o dată că tinerii sunt un câștig pentru Biserică, iar Biserica este esențială pentru tineri. Discuții despre sfinții neamului românesc, despre Biserică – factor al unității pentru tineri, despre limba română de ieri și de azi, despre frumusețile și atracțiile naturale ale țării, toate aceste teme și multe altele au fost dezbătute de tinerii din Protopopiatul Reșița cu deosebit interes şi seriozitate, a spus Pr. Mihai Ciucur.


În anul 2018 se împlinesc 100 ani de la Marea Unire. În acest sens, Biserica Ortodoxă Română organizează mai multe manifestări culturale şi religioase dedicate acestui eveniment. Anul 2018 a fost declarat în Patriarhia Română „Anul omagial al unităţii de credinţă şi de neam” şi „Anul comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918”. Hotărârea a fost adoptată în şedinţa Sfântului Sinod din 29 octombrie 2016.

Foto credit: Episcopia Caransebeşului

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…