Episcopia Caransebeşului selecţionează voluntari în organizarea taberelor de tineret

Departamentul de tineret al Episcopiei Caransebeșului organizează, în perioada 7 – 21 iunie 2017, înscrieri pentru tinerii care doresc să participe, în calitate de voluntari, la taberele organizate în vara acestui an, transmite Pr. Mihai Ciucur, Consilier Cultural.

Este vorba de:

  • Tabăra de creație „Credință și artă pentru toți”, care va avea loc în perioada 30 iunie – 6 iulie 201 la Coronini, destinată copiilor cu vârsta până la 12 ani, pentru care vor fi selectați tineri cu vârste între 15-18 ani;
  •  Școala de vară „Credința altfel”, care se va desfășura în perioada 20-26 august 2017 la Vărădia, pentru care se vor selecta voluntari cu vârste între 18-24 ani.

De asemenea, în această perioadă se fac înscrieri pentru tineri voluntari (cu vârste între 16-24 ani), pentru Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte, care se va desfășura la Reșița și Caransebeș în perioada 18-20 Iulie 2017.

Tot din rândul voluntarilor doritori să se implice în proiectele misionare ale Bisericii,  vor fi selectați și tinerii care vor participa la programul național de tabere de vară „Tradiție și noutate”, organizat la nivelul Patriarhiei Române, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și cu aprobarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Tinerii care doresc să se participe ca și voluntari vor completa formularul de înscriere, care poate fi procurat folosind adresa de e-mail: [email protected], persoană de contact: Anita Radics – responsabil ATOR Banatul de Munte.

În urma analizei aplicațiilor completate și trimise (prin e-mail) până la data de 21 iunie, voluntarii care vor fi selectați vor beneficia de un training susținut de lucrători de tineret din cadrul Departamentului de tineret al eparhiei.

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, în Episcopia Caransebeșului se desfășoară, începând cu anul 2012, un atractiv program de tabere, școli de vară, pelerinaje și excursii tematice, în cadrul cărora tinerii voluntari își dezvoltă abilitățile de lucru cu copiii și beneficiază, la rândul lor, de un program de formare și perfecționare în plan artistic, educativ și duhovnicesc.

Comentarii Facebook


Știri recente