Episcopia Caransebeșului | PS Lucian a participat la festivitatea de deschidere a noului an universitar

Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a participat în data de 9 octombrie 2017 la festivitatea de deschidere a noului an universitar. La eveniment au participat studenții și profesorii Secției de Teologie din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Sociale a Universității Eftimie Murgu din Reșița.

În debutul manifestării, părintele Daniel Alic, coordonatorul secției de Teologie din Caransebeș, împreună cu un sobor de preoți, a oficiat o slujbă de Te-Deum. Serviciul religios a fost săvârșit în Paraclisul Episcopal Sfinții Împărați Constantin și Elena din incinta Seminarului Teologic.

În cuvântul rostit, ierarhul a îndemnat studenții să aibă aceeași deschidere către studiul teologic așa cum au avut în prima zi când au început cursurile în cadrul instituției teologice, informează Darius Herea, Roxana Novacovici de la Biroul de presă al Eparhiei.

Îl rugăm pe Mântuitorul Iisus Hristos, Arhiereul cel Veșnic, să-i călăuzească pe profesorii și studenții noștri, pe calea cea bună, căci El este Calea, Adevărul și Viața. Să avem cu toții aceeași râvnă și evlavie pe care am avut-o în prima zi când ne-am hotărât să urmăm o școală vocațională, să urmăm Teologia, a spus PS Lucian.

Totodată, Preasfinția Sa a apreciat buna colaborare pe care secția de teologie o are cu Universitatea Eftimie Murgu.

Avem o colaborare foarte bună cu Universitatea Eftimie Murgu, cu domnul rector, cu senatul Universității și credem în continuitate și conlucrare pe mai departe. Așadar, succes și binecuvântare pentru toți profesorii, ostenitorii și studenții Secției de Teologie Didactică. , cu această promoție, împlinim aici, la Caransebeș, 20 de ani de învățământ superior, a precizat părintele episcop.

După cuvântul de deschidere al părintelui coordonator, doamna conf. univ. Lavinia Pop, Prodecanul Facultății de Științe Sociale, a transmis mesajul domnului rector, Prof. Univ. Andrade Bichescu.

Învăţământul teologic universitar actual din Caransebeş a luat fiinţă în anul 1998, dorindu-se a fi continuatoarea vechii Academii Teologice din Caransebeş. Astfel, a fost înfiinţată Secţia de Teologie Ortodoxă-Istorie în cadrul Universităţii Eftimie Murgu din Reşiţa.

Aceasta a funcţionat până anul 2006 în spaţiile oferite de Episcopia Caransebeşului. Din anul universitar 2006-2007, instituția îşi desfăşoară activităţile didactice într-un sediu modern amenajat prin grija Universităţii Eftimie Murgu din Reşiţa.

Foto credit: Episcopia Caransebeșului

Comentarii Facebook


Știri recente