Episcopia Caransebeşului: Preasfinţitul Părinte Lucian i-a vizitat pe cei singuri şi bolnavi din eparhie

În apropierea Crăciunului, copiii și persoanele vârstnice din așezămintele sociale, dar și bolnavii din spitalele aflate în Episcopia Caransebeșului, au primit vizita Preasfințitului Părinte Lucian.

Ierarhul, însoţit de colindători de la Centrul Eparhial, a mers marți, 11 decembrie, în municipiul Reşiţa.

Preasfinţia Sa a vizitat beneficiarii următoarelor instituţii:

  • Complexul de servicii sociale „Sfânta Maria”
  • Centrul de plasament „Speranța”,
  • Secția de Pediatrie și Secția de Dializă a Spitalului Județean de Urgență,
  • Complexul de servicii sociale comunitare pentru persoane adulte din Reșița,
  • centrele de zi Maria și ABC,
  • Centrul de servicii și asistență socială pentru persoane vârstnice ale Primăriei Municipiului Reșița.

Cu acest prilej, copiii centrului de zi Maria au primit încălțăminte nouă, în urma Campaniei umanitare „Ghetuțele lui Moș Nicolae”.

Protoieria Caransebeş

Vizitele au continuat în Protopopiatul Caransebeș.

Miercuri seară, 12 Decembrie, ierarhul a adus vestea Naşterii Domnului la Căminul pentru persoane vârstnice „Sfânta Treime” din Glimboca, unde a sfințit și o capelă.

Joi, 13 Decembrie, Preasfinţia Sa i-a binecuvântat pe cei aflaţi în azilele din Caransebeș și Sacu, Centrul de plasament „Casa noastră” din Zăgujeni, Centrul de plasament „Buna Vestire” din Caransebeș, Centrul Primiri Urgențe, Complexul „Sfântul Vasile” și Spitalul Municipal din Caransebeș.

Oraviţa

Centrul Nera, Centrul „Elena Ardelean” și prin Spitalul orășenesc Oravița au fost vizitate de Preasfinţia Sa în data de 14 decembrie.

„Beneficiarii centrelor de copii, tineri și bătrâni din Oravița sunt persoane cu probleme mai grave, ceea ce a făcut ca ziua de vineri să fie mai deosebită, încununând astfel drumul Betleemului, făcut de Preasfințitul Părinte Lucian, alături de Grupul psaltic „Ethos” și alți preoți consilieri și slujitori ai Episcopiei Caransebeșului”, a declarat pentru Agenţia de ştiri Basilica Darius Herea, Episcopia Caransebeşului.

În cadrul vizitelor ierarhul a oferit pachete cu daruri, calendare și iconițe. Totodată, Preasfinţia Sa i-a încurajat pe cei pe care i-a vizitat în lupta lor cu boala, suferinţa şi singurătatea, asigurându-i de pomenirea lor în rugăciunile sale.

Foto credit: Episcopia Caransebeşului

Comentarii Facebook


Știri recente