Episcopia Caransebeșului organizează un pelerinaj în memoria făuritorilor Marii Uniri

Episcopia Caransebeșului organizează de praznicul „Înălțării Sfintei Cruci” pelerinajul de pe Muntele Mic dedicat eroilor români care s-au jertfit pentru Marea Unire de la 1918

Cea de-a XIII-a ediție a pelerinajului este organizată în colaborare cu Brigada 18 Cercetare și Supraveghere „Decebal”, informează site-ul oficial al Episcopiei.

Militarilor de la Brigada „Decebal” din Timișoara se vor alătura și efective ale Ministerului Apărării Naționale, ale Inspectoratului Județean de Jandarmi Caraș-Severin și ale Inspectoratului pentru situații de urgență Caraș-Severin.

Programul pelerinajului este următorul:

8:45 – Procesiune din stațiunea Muntele Mic până la Crucea Monument;
9:30 – Sf. Liturghie oficiată de un sobor de ierarhi și preoți;
12:30 – Slujbă de pomenire a eroilor neamului;
13:00 – Depunere de coroane și ceremonial militar.

Crucea-monument de pe Muntele Mic datează din anul 1936, la început fiind construită din lemn a rezistat până în anul 2003 când vechea cruce a fost înlocuită cu o cruce din structură metalică.

În ultimii 12 ani, la praznicul Înălțării Sfintei Cruci, din ce în ce mai mulți oameni se îndreaptă în data de 14 septembrie spre una din cele mai mari cruci monument din România.

Anul acesta, pe crucea monument a fost inscripționat un pomelnic cu numele eroilor care s-au jertfit pentru Marea Unire de la 1918.

Foto credit: Episcopia Caransebeșului

Comentarii Facebook


Știri recente