Episcopia Caransebeșului. Întrunirea Cercului Pastoral Reșița Nord la Parohia Brebu

Preoții din cadrul Cercului pastoral-misionar Reșița-Nord, Protopopiatul Reșița, au participat marți, 22 august 2017, la ședința programată pentru această lună. Întrunirea a avut loc la biserica cu hramul Înălțarea Domnului a Parohiei Brebu.

Întâlnirea a debutat cu săvârșirea slujbei Acatistului închinat Sfintei Teodora de la Sihla. Din sobor au făcut parte preoții slujitori: pr Florin Mureșan, parohul lăcașului de cult, pr. Florin Hotea de la Parohia Țerova, precum și pr. Ion Ștefoni de la Parohia Târnova.

În partea a doua a întâlnirii, preoții au dezbătut tema: Analiza punctuală a unor probleme liturgice din noul Liturghier tipărit la București, ediția 2012. La discuții și-au adus aportul toți preoții prezenți, fiecare aducând anumite precizări legate de momente și gesturi liturgice atât din timpul slujbei Vecerniei și al Utreniei, cât mai ales cel al Sfintei Liturghii, notează site-ul oficial al Eparhiei.

Întâlnirea preoților s-a încheiat cu referirile necesare pentru următoarea întâlnire a Cercului pastoral-misionar programată pentru luna septembrie.

Comentarii Facebook


Știri recente