Episcopia Caransebeșului: Întâlnirea Cercului Pastoral-Misionar Reșița Sud

Preoții din Cercul Pastoral – Misionar Reșița Sud au participat la dezbaterea intitulată Modelul Sfinților – o predică adresată unui auditoriu format din tineri, notează site-ul oficial al Episcopiei Caransebeșului.

Întâlnirea a debutat cu oficierea slujbei Acatistului Tuturor Sfinților în biserica Adormirea Maicii Domnului din Reșița. Răspunsurile la strana au fost oferite de preoții prezenți la eveniment.

Cea de-a doua parte a manifestării a continuat la Centrul Pastoral Social Sfântul Apostol Andrei al parohiei Gârliște. În cadrul acesteia, preoții au format 5 grupe de lucru. Fiecare echipă a avut de conceput un model de predică care s-ar adapta mai bine auditoriului propus.

După fiecare prezentare, au fost luări de cuvânt, pentru aprofundarea temei. Concluzia acestei întâlniri a fost că trebuie intensificată activitatea pastorală pentru tineri și predicile trebuie să fie adaptate fiecărei situații și locații în parte, cu exemple din viețile sfinților care au reușit să urmeze modelul suprem.

Comentarii Facebook


Știri recente