Episcopia Caransebeşului | Curs formativ pentru profesorii de Religie – noi paradigme ale educației religioase

curs formativ3

În Stațiunea Crivaia-Văliug din Munții Semenic, județul Caraș-Severin, s-a desfășurat sâmbătă un curs informativ pentru profesorii de Religie din Episcopia Caransebeșului. Arhim. Casian Rușeț din cadrul Sectorului Cultural al eparhiei Banatului Montan a prezentat, în deschiderea evenimentului, un seminar în care a dorit să transmită profesorilor noi paradigme ale educației religioase privind indeferentismul religios, ateismul și antideismul.

Am prezentat un curs cu aplicabilitate în școala contemporană la ora de religie care să vină în întâmpinarea profesorilor de religie având în vedere provocările care le stau în față. Școala și societatea românească nu se mai află în paradigma unei acceptări a tot ceea ce însemnă educația religioasă și, nu de puține ori, ne confruntăm cu situații inedite, cu momente foarte grele prin care profesorii de religie trebuie să treacă nu numai la catedră, ci și în cancelarie, a subliniat părintele consilier Casian Rușeț.

În partea a doua doamna profesor Nicoleta Marcu, director la Casa Corpului Didactic Caraș-Severin, a propus spre dezbatere metode de educare generatoare de noi scenarii didactice pentru a-i ajuta pe profesorii de religie să adopte metode de lucru care să ajungă la sufletul elevilor.

Mi-aș dori ca la final să rămână patru mari idei generatoare de alte scenarii didactice și anume că educația de succes se bazează pe o pregătire profesională impecabilă, asta însemnând atât formarea inițială, cât și formarea continuă, să educăm întotdeauna cu dragoste și răbdare, metoda cea mai bună de educație este metoda exemplului propriu și nu în ultimul rând o educație de succes se bazează pe o muncă în echipă, aceste valori avându-și finalitatea în sălile de clasă, a spus doamna director Nicoleta Marcu.

La acest curs informativ au participat toți profesorii de religie din Episcopia Caransebeșului alături de ei fiind și părintele Nicolae Chiosa, inspector pe Disciplina Religie în cadrul ISJ Caraș-Severin, informează Biroul de Presă al Eparhiei.

Evenimentul a fost organizat de către Episcopia Caransebeșului în parteneriat cu Casa Corpului Didactic Caraș-Severin și Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin. La final au fost acordate Diplome de participare tuturor profesorilor prezenți.

Foto credit: Episcopia Caransebeşului

Comentarii Facebook


Știri recente