Episcopia Caransebeșului | Cerc pastoral dedicat Anului Comemorativ 2017

Preoții aparținători Cercului pastoral-misionar Valea Timișului din Episcopia Caransebeșului au participat în data de 18 mai 2017 la întâlnirea anuală cu Preasfințitului Părinte Lucian. Evenimentul a avut loc în localitatea Teregova, județul Caraș Severin.

Manifestarea a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii în Biserica Sfântul Mare Mucenic Dimitrie. În cadrul slujbei a fost oficiată pomenirea Patriarhului Justinian Marina, Episcopului Veniamin Nistor și tuturor clericilor și credincioșilor care au suferit în timpul comunismului.

Un grup de elevi de la Liceul Tehnologic din Teregova, îmbrăcați în costume populare, au interpretat o serie de cântece dedicate Anului comemorativ 2017, informează Diac. Pavel Canea, Darius Herea de la Biroul de Presă al Eparhiei.

În cuvântul rostit, Episcopul Caransebeșului a evidențiat importanța apărării ortodoxiei în perioada comunistă.

Aici la Teregova au fost bănățeni curajoși care au apărat Ortodoxia în vremuri grele, iar acești minunați copii au interpretat o piesă de care ne-am bucurat foarte mult mai ales în acest an închinat Patriarhului Justinian și tuturor apărătorilor Ortodoxiei în timpul regimului comunist, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

Evenimentul a continuat la Liceul Tehnologic Sfântul Mare Mucenic Dimitrie din localitate, unde a fost vizionat un interviu realizat de o elevă a acestei școli cu ultimul partizan în viață din Teregova.

Totodată, părintele Cătălin Găină de la Parohia Ilova a prezentat un referat cu tema Actualitatea, importanța și necesitatea sfintelor icoane pentru viața și misiunea Bisericii azi, iar părintele Alexandru-Cătălin Mihăescu de la Parohia Poiana a prezentat lucrarea Justinian Patriarhul: reorganizator al învățământului teologic ortodox din România.

La final, au avut loc discuții și dezbateri pe marginea celor prezentate și s-au formulat concluziile. De asemenea, au fost analizate și problemele pastorale ale parohiilor.

Comentarii Facebook


Știri recente