Episcopia Caransebeșului. Binecuvântare de lucrări în Parohia Iablanița

În duminica a patra după Rusalii, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a binecuvântat lucrările efectuate la Biserica din Parohia Iablanița, Protopopiatul Băile Herculane.

Preasfinția Sa a sfințit în data de 2 iulie 2017 exteriorul bisericii, interiorul (în special sfântul jertfelnic), precum și o troiță ce a fost construită în curtea lăcașului de cult. În continuare, ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie.

În omilia rostită, Episcopul Caransebeșului a evidențiat implicarea comunității parohiale în viața Bisericii, informează Diac. Pavel Canea, Darius Herea de la Biroul de Presă al Eparhiei.

Mulțumim lui Dumnezeu că la Iablanița vedem nu numai un locaș de rugăciune înfrumusețat, ci și o biserică vie și dinamică, credincioși tineri și vârstnici, care sunt în jurul bisericii și se împărtășesc cu Sfintele Taine, a arătat Preasfințitul Părinte Lucian.

Cu ocazia sfințirii, părintele paroh Ioan Borchescu a fost hirotesit iconom stavrofor. Părintele a primit rangul de iconom datorită implicării sale în viața comunității pe care o păstorește. De asemenea, cei care au participat la buna desfășurare a lucrărilor au primit diploma de excelență Sfântul Apostol și Evanghelist Luca.

Biserica parohială cu hramul Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul din Iablanița a fost construită între anii 1821-1825 în stil baroc. Cu 80 de ani în urmă, în anul 1937, la 25 iulie, Episcopul Vasile Lăzărescu a târnosit (sfințit) sfântul lăcaș.


În aceeași zi, Preasfințitul Părinte Lucian a sfințit și capela din cimitirul Parohiei Mehadia, Protopopiatul Băile Herculane. La sfințirea capelei ce poartă hramul Dreptul Lazăr au fost prezenți credincioși din localitate, precum și reprezentanți ai autorităților locale.

Comentarii Facebook


Știri recente