Episcopia Caransebeșului alături de cei afectați de inundații

În urma campaniei Solidari cu familiile sinistrate din Oltenia inițiată de Patriarhia Română și Televiziunea Română, Episcopia Caransebeșului organizează în perioada Postului Adormirii Maicii Domnului o colectă de produse neperisabile (ulei, orez, zahăr, făină albă, făină mălai, paste făinoase, conserve diverse) destinată persoanelor afectate de inundații în județul Caraș-Severin dar și în județele din sudul țării, după cum ne-a transmis Darius Herea.

Credincioșii care doresc să își ajute semenii greu încercați de revărsarea apelor din județul nostru sau din Oltenia vor putea să își aducă contribuția la Centrul Eparhial din Caransebeș și la parohiile de care aparțin din Reșița, Oravița și Bocșa. În urma inundațiilor din sudul țării au fost afectate 185 de localități din județele Gorj, Vâlcea, Argeș Olt și Teleorman, peste 1180 de persoane au fost evacuate, 4 persoane sunt dispărute, o persoană a murit, aproape 100 de locuințe sunt distruse, peste 2000 de case sunt inundate, iar peste 3500 de anexe gospodărești au fost avariate sau distruse. În județul Caraș-Severin în urma precipitațiilor abundente căzute pe raza județului Caraș-Severin au fost afectate 23 de localități și au avut de suferit 190 de gospodării.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…