Episcopia Canadei: PS Ioan Casian îndeamnă la rugăciune pentru victimele atacului din Toronto

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei a adresat un mesaj de compasiune privitor la evenimentul tragic care a avut loc luni în Toronto.

PS Ioan Casian îndeamnă la rugăciune pentru victimele atacului sângeros și este în contact cu Consulatul României de la Toronto pentru a afla dacă există victime de origine română.

Zece persoane și-au pierdut viața și alte cincisprezece au fost rănite, luni, 23 aprilie 2018, în orașul canadian Toronto, după ce o camionetă a intrat într-un grup de trecători.

Mesajul integral:


Cu mare tristețe astăzi, la sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe în Biserica Ortodoxă Română, Episcopia Ortodoxă Română a Canadei a luat cunoștință despre recentul eveniment tragic care a avut loc astăzi într-unul din orașele din cadrul Episcopiei noastre.

Preasfințitul Ioan Casian și Episcopia Ortodoxă Română a Canadei se roagă pentru cei care și-au pierdut viața și pentru cei care au fost afectați în tragedia de la Toronto care a lăsat în urmă 10 morți și 15 răniți.

„Suntem foarte întristați de ceea ce s-a întâmplat în această după-amiază în Toronto, la sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe. Este inadmisibil ca într-un loc ca Toronto, acest act să aibă loc.

Noi, Episcopia Ortodoxă Română a Canadei, în această perioadă tristă, suntem alături de familiile victimelor și ne rugăm Dumnezeului iubirii și milei ca să dea odihnă celor adormiți și să ne păzească de repetarea unei asemenea atrocități cu adevărat teribile”.

O rugăciune comemorativă va avea loc la sediul Episcopiei în zilele următoare și în fiecare parohie a Episcopiei Ortodoxe Române a Canadei.

Preasfințitul Episcop Ioan Casian, este în contact cu Consulatul României de la Toronto pentru a vedea dacă vreuna dintre victime este de origine română.


Biroul de presă al Episcopiei Ortodoxe Române a Canadei

Foto credit: AFP

Comentarii Facebook


Știri recente