Episcopia Basarabiei de Sud a semnat un protocol de colaborare cu Institutul Eudoxiu Hurmuzachi

Episcopia Basarabiei de Sud şi Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni (IEH), instituție subordonată Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, au semnat vineri un Protocol de colaborare în vederea organizării de activităţi, evenimente culturale, educaţionale şi derularea de programe stabilite de comun acord.

Evenimentul a avut loc la Consulatul General al României de la Cahul, în prezența doamnei consul general Anca Corfu, informează printr-un comunicat de presă IEH.

Delegația IEH, condusă de directorul general Eugen Tiberiu Popescu, s-a întâlnit cu Episcopul Veniamin al Basarabiei de Sud și au discutat despre oportunitățile de acțiuni comune în comunitățile istorice românești.

Obiectul protocolului se referă la cooperarea interinstituțională și susținerea reciprocă în activitățile educaționale, de cercetare, culturale și spiritual, destinate românilor din comunitățile istorice, de interes pentru ambii parteneri, pentru menținerea, exprimarea și promovarea identității românești.

Acordul a intrat în vigoare luni, 10 iunie 2019.

Foto credit: Episcopia Basarabiei de Sud

Comentarii Facebook


Știri recente