Episcopia Basarabiei de Sud a donat un aparat EKG Spitalului din Taraclia. „Sănătatea este dar de la Dumnezeu”

Preasfințitul Părinte Veniamin a vizitat marți Spitalul din Taraclia, Republica Moldova.

După ce mai înainte s-a interesat care sunt necesitățile unității medicale, ierarhul a donat, din partea Episcopiei Basarabiei de Sud, un aparat EKG performant.

Pe lângă aparatura medicală, spitalului i-au mai fost oferite produse de igienă și dezinfectanți.

Episcopul Basarabiei de Sud a adresat un cuvânt personalului medical și conducerii spitalului în care i-a îndemnat să aibă grijă de sănătatea lor, a pacienților și a familiilor, deoarece „sănătatea este dar de la Dumnezeu”.

„Așa cum dumneavoastră, medicii, vă străduiți cu multă jertfelnicie să fiți aproape de cei suferinzi și noi, slujitorii sfintelor altare, ne rugăm totdeauna pentru cei bolnavi și în suferință și pentru cei care se îngrijesc de tratarea lor”.

„În aceste zile de restriște, am intensificat rugăciunea către Dumnezeu pentru a trimite grabnic vindecare suferințelor noastre. Vă îndemnăm să aveți grijă de sănătatea dumneavoastră, a pacienților și a familiilor, știind că sănătatea este dar de la Dumnezeu”, a spus Preasfinția Sa.

„Totodată, vă aducem aminte că fără rugăciune și credință în Bunul Dumnezeu, după cum ne învață experiența vieții, suferințele noastre devin insuportabile și lipsite de eficiență terapeutică, fapt relatat adesea de către medicii cu care am discutat. De aceea, să fim solidari cu cei aflați în suferință și cu familiile lor și vom depăși cu ușurință toate încercările prin care trece societatea noastră”.

Preasfințitul Părinte Veniamin a vizitat, la final, secția de boli infecțioase și i-a binecuvântat pe pacienții internați.

Foto credit: Episcopia Basarabiei de Sud

Comentarii Facebook


Știri recente

Moaștele Sf. Dimitrie cel Nou la Catedrala Mitropolitană din București: PS Paisie Sinaitul explică ce munți mută credința

„Expresia mută munții atribuită credinței nu trebuie neapărat înțeleasă în sensul strict al cuvântului”, a spus Preasfințitul Părinte Paisie Sinaitul duminică, la Catedrala Mitropolitană „Sf. Spiridon” – Nou din București. Liturghia în acest sfânt lăcaș…