Episcopia Basarabiei de Sud a donat aparatură medicală pentru sistemul sanitar din Cahul în valoare de 350.000 MDL

Episcopia Basarabiei de Sud a donat, săptămâna trecută, Centrului de sănătate Publică Cahul ANSP, aparatură medicală în valoare de 350 000 lei moldoveneşti. Totodată, Preasfinţitul Părinte Veniamin a binecuvântat laboratorul și cele două Hote de securitate biologică clasa II, modelul SC2-4E1, donate centrului medical care deservește mai multe raioane din sudul Basarabiei.

Slujba a fost oficiată de sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, cinstit conform calendarului iulian nerevizuit.

„M-am bucurat că acest proiect s-a încheiat în ziua prăznuirii Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruință și ocrotitorul Moldovei. Viața lui ne aduce amine că la Dumnezeu nimic nu este cu neputință, iar sfinții sunt ocrotitorii noștri, pentru aceasta, să-L chemăm pe Dumnezeu în viața noastră”, a precizat Episcopul Veniamin.

Ierarhul a mulţumit personalului medical pentru „efortul pe care îl face în mod exemplar pentru slujirea aproapelui aflat în suferință”.

„Solidaritatea dintre oameni este cea care poate schimba destine, poate aduce speranță celor suferinzi și încuraja pe cei aflați la capătul puterilor. De aceea, totdeauna, să fim solidari și să manifestăm dragoste față de toți oamenii pentru că prin ei Dumnezeu își deschide larg milostivirea Sa spre noi”.

„Amintim că, fără sprijinul binefăcătorilor Episcopiei, noi nu am fi reușit să procurăm echipamente medicale, consumabile și produse pentru cei aflați în suferință de la toate spitalele. Iată roadele solidarității și frățietății dintre oameni”.

Cu acest prilej, Centrul de sănătate Publică din Cahul a primit ca ocrotitor spiritual pe unul dintre marii chirurgi din secolul trecut, pe Sfântul Ierarh Luca al Crimeei, care în vremuri grele și-a arătat credința în Dumnezeu și dragostea față de cei bolnavi, fiind un iscusit doctor şi ierarh al Bisericii în vremuri de grea încercare.

Foto credit: Facebook Episcopia Basarabiei de Sud

Comentarii Facebook


Știri recente