Eparhia Sloboziei și Călărașilor alături de copii defavorizați

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, Sectorul Social – Misionar al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, în colaborare cu Asociația Socio – Culturală „Matei Basarab” și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Ialomița, a organizat, în perioada 02 – 06 septembrie, o tabără de vară pentru 14 copii proveniți din familiile beneficiare ale Centrului de Consiliere și Sprijin pentru Familiile Aflate în Dificultate al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.

Tabăra de vară pentru copii s-a desfășurat în Tabăra de la Bisoca ce funcționează în cadrul Fundației pentru copii Sfântul Sava de la Buzău, al cărei președinte este Pr. Prof. Dr. Mihail Milea și este gratuită pentru copiii cazuri sociale, după cum aflăm de pe site-ul sf-esc.ro.

Programul zilnic al taberei a curpins: rugăciunile dimineții, participarea la Sfânta Liturghie iar, până la masa de prânz, s-au organizat ore de cateheză, în care le-au fost prezentate pilde din viețile sfinților. După masa de prânz, au fost organizate drumeții la mănăstirile din împrejurimi (Mănăstirea Poiana Mărului și Mănăstirea Găvanu), precum și la Lacul Limpede, care se află la 1000 de metri distanță de tabără.

De asemenea, copiii au participat la programe recreativ-educative, organizate în aer liber, programe ce cuprind cântece, poezii și concursuri.

Comentarii Facebook


Știri recente