Eparhia Sloboziei și Călărașilor: Activități filantropice de peste 1,5 mil. lei în primul semestru din 2022

Episcopia Sloboziei și Călărașilor a publicat luni un raport privind activitatea sa filantropică în primul semestru al anului 2022.

Conform raportului, în perioada ianuarie – iunie, 342 de parohii și capele au raportat 32.270 de intervenții filantropice. Prin aceste activități s-a oferit sprijin material și financiar în valoare totală de 1.622.041 lei, pentru diverse categorii de beneficiari: copii, persoane vârstnice, familii aflate în dificultate, persoane cu dizabilități și persoane private de libertate.

În totalul activităților filantropice sunt cuprinse și donațiile colectate pentru refugiații veniți din Ucraina, la nivelul fiecărui protopopiat, totalul din donații ajungând la suma de 590.949 lei.

În ce privește campania „Donează sânge, salvează o viață”, în fiecare protopopiat au fost organizate acțiuni de donare de sânge, în urma cărora a fost colectată cantitatea de 158.7 litri de sânge.

„Mulțumim tuturor celor care s-au implicat în această lucrare de binefacere a Bisericii noastre”, transmit reprezentanții Eparhiei.

Foto credit: Episcopia Sloboziei și Călărașilor

Comentarii Facebook


Știri recente