Eparhia Romanului şi Bacăului lansează programul „Banca pentru rechizite”

Arhiepiscopia Romanului și Bacăului lansează în prima zi a lunii martie programul „Banca pentru rechizite” prin care îşi propune sprijinirea copiilor dezavantajaţi social.

Programul se desfăşoară pe o perioadă nedeterminată şi reprezintă o campanie de donare de rechizite, destinate copiilor cu posibilități reduse din centrele de zi din cadrul eparhiei.

Scopul proiectului este sprijinirea, prin oferirea de produse școlare, a 2.000 de copii ai Centrelor de zi (1362 fiind deja beneficiari, iar peste 600 vor fi beneficiari noi în anul 2022), care provin din cele 5 protopopiate și 18 ONG-uri eparhiale.

Procedura 

Se vor întocmi protocoale de colaborare între Arhiepiscopia Romanului și Bacăului atât cu librăriile, cât și cu supermarket-urile de pe raza teritorială a eparhiei.

Se vor împărți broșuri și afișe/postere prin care vom face cunoscută tematica proiectului în lanțul de retail partener.

Se vor amenaja standuri speciale de donare a kit-urilor la casele de marcat din librării/magazine fizice cu raioane destinate produselor necesare unui școlar, după care, săptămânal, vor fi distribuite tuturor ONG-urilor  și parohiilor care desfășoară activități în cadrul Centrelor de zi pentru copii.

Totodată, persoanele fizice sau juridice pot dona rechizite, prin poștă / curier (la Adesa: Str. Alexandru cel Bun, , Nr. 5, cod 611065, loc. Roman, jud. Neamț – în atenția Sectorului social) sau pot apela la numărul de telefon al Sectorului social 0756116655 și să trimită detalii la adresa de mail [email protected]). 

Colecta

Colecta produselor va avea loc la sediile protopopiatelor.

Toate produsele se pot ridica la o anumită oră și dată stabilită de la sediile librăriilor/magazinelor partenere de pe cuprinsul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, de către asistenții sociali ai protopopiatelor. 

Programul „Banca pentru rechizite” este organizat în contextul Anului Omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului. 

Conform statisticilor desfășurate în 2020 de către Eurostat, România a înregistrat cea mai mare rată (45,5 %) a copiilor expuși riscului de sărăcie sau excluziune socială din toată Europa.

Unul din 3 copii crește în ritm de sărăcie și de excluziune socială, neavând, în primul  rând, necesarul participării la disciplinele de studiu.

Foto credit: Public domain

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente