Eparhia Râmnicului își cinstește ocrotitorul, pe Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica: Programul manifestărilor

Arhiepiscopia Râmnicului îl cinstește pe Sf. Ier. Calinic de la Cernica, ocrotitorul eparhiei și ctitorul Catedralei Arhiepiscopale din Râmnicu Vâlcea, în perioada 14 mai-16 mai. Manifestările sunt prilejuite de sărbătoarea Aducerii moaștelor Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica în Oltenia, introdusă în calendarul Mitropoliei Olteniei din anul 2014.

Sărbătoarea eparhială a fost precedată vinri de Concertul omagial „Ofrandă Sfântului Calinic”, susținut de Grupul Psaltic Martyria, cu participarea extraordinară a artiștilor Daniela Nane, Ozana Barabancea și Silviu Biriș.

Sâmbătă, de la ora 11.00, la Mănăstirea Frăsinei are loc Procesiunea cu moaștele Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica, Episcopul Râmnicului. Aceasta este prilejuită de sfințirea noii racle de argint în care sunt așezate spre închinare moaștele sfântului.

Tot sâmbătă, de la ora 17.00, la Altarul de vară al Catedralei Arhiepiscopale din Râmnicu Vâlcea va fi oficiată Slujba de priveghere, iar de la ora 19.30 se va desfășura Pelerinajul cu racla Sfântului Ierarh Calinic.

Duminică, 16 mai, Părintele Arhiepiscop Varsanufie va oficia Sfânta Liturghie la Altarul de vară al Catedralei Arhiepiscopale din Râmnicu Vâlcea.

Sărbătoarea  Aducerea în Oltenia a moaștelor Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica a fost introdusă în calendarul Mitropoliei Olteniei în 2014, la inițiativa Părintelui Mitropolit Irineu şi cu binecuvântarea Părintelui Patriarh Daniel.

Sărbătoarea rememorează prezenţa în Oltenia pentru o săptămână (28 aprilie – 5 mai 2012) a sfintelor moaşte ale Sfântului Ierarh Calinic, Ocrotitorul Eparhiei Râmnicului.

Comentarii Facebook


Știri recente