Eparhia Iașilor a trimis 14 tone de ajutoare la Cernăuți: Voluntarii Sf. Parascheva au încărcat tirul

Voluntarii Sfintei Parascheva au încărcat vineri un TIR cu 14 tone de ajutoare colectate de Arhiepiscopia Iașilor pentru regiunea Cernăuți, Ucraina, unde trăiesc mulți români.

La Centrul de evenimente Agora al Arhiepiscopiei, voluntarii au încărcat camionul cu articole de primă necesitate, alimentele neperisabile și produsele de igienă.

Acestea au plecat spre Cernăuți pentru românii și ucrainenii din Bucovina de Nord, afectați de lipsurile apărute pe fondul războiului din Ucraina.

Foto: Doxologia.ro / Silviu Cluci

În regiunile istorice românești din Ucraina (Cernăuți – Bucovina de Nord, Transcarpatia – Maramureșul istoric și Odesa – Bugeac) trăiesc aproximativ 400.000 de români, din care aproape jumătate în zona Cernăuților.

Foto: Doxologia.ro / Silviu Cluci

Pentru coordonarea inițiativelor de sprijin apărute pe fondul războiului din Ucraina, Arhiepiscopia Iașilor folosește o platformă online intitulată „Fii de ajutor” și creată inițial pentru coordonarea acțiunilor umanitare din pandemie.

Foto: Doxologia.ro / Silviu Cluci

La Centrul de Evenimente Agora, Arhiepiscopia Iașilor oferă și cazare temporară pentru refugiații din Ucraina aflați în tranzit/

Foto credit: Doxologia.ro / Silviu Cluci

Comentarii Facebook


Știri recente