Eparhia Dunării de Jos | Ajutor material pentru parohii sărace

Membrii Permanenţei Consiliului Eparhiala al Dunării de Jos, protoiereii şi profesori de teologie continuă tradiţionala misiune în săptămâna a V-a din Postul Sfintelor Paşti.

În cadrul vizitelor misionare s-a săvârşit Sfânta Liturghie şi s-au oferit ajutoare umanitare şi filantropice, constând în cărţi de rugăciune, iconiţe și produse pentru 300 copii din 64 de familii aflate în impas economic şi care trăiesc în localităţi sărace, după cum ne-a transmis Pr. Gabriel Molocea, Consilier misionar și mass-media.

Echipele misionare au fost alcătuite din tineri voluntari – studenţi de la specializarea Teologie – Asistenţă Socială a Facultăţii de Istorie, Filozofie şi Teologie din Galaţi, elevi de la Seminarul Teologic Sfântul Apostol Andrei din Galaţi, elevi de la mai multe colegii naţionale gălăţene şi brăilene, membri ASCOR şi membri din Consiliile şi Comitetele parohiale.

Această acţiune se constituie în prima etapă a programului eparhial Ne înnoim de Sfintele Paşti. Aceasta care va continua în săptămâna a VI-a din Postul Sfintelor Paşti şi prin care alte 400 de familii cu 1834 de copii vor primi daruri din partea Centrului Eparhial, a protoieriilor şi a parohiilor.

Cu această ocazie, Ierarhul Dunării de Jos, după săvârşirea Sfintei Liturghii, împreună cu o delegaţie de la Catedrala Arhiepiscopală, a mers în localitatea Odaia Manolache, din Judeţul Galaţi, unde a oferit daruri copiilor ce provin din familii cu posibilităţi materiale reduse.

Cu acest prilej, Părintele Arhiepiscop a hotărât înfiinţarea Şcolii de sub straşina bisericii de la Odaia Manolache pentru două familii. O familie ce se îngrijeşte de 10 copii şi alta care are 6 copii, sfinţind clădirea din curtea bisericii ce va avea această destinaţie.

La plecare au fost vizitaţi la domiciliu şase copii care fac parte dintr-una din familiile cu posibilităţi materiale reduse, unde s-a stabilit ca în această perioadă premergătoare Sfintei Învieri să fie achiziţionate articole vestimentare noi pentru copii, dar și alte acțiuni.

Comentarii Facebook


Știri recente