Eparhia Devei şi Hunedoarei alături de beneficiarii Centrului de îngrijire și asistență Brănișca

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, Sectorul Social al Episcopiei Devei și Hunedoarei, a donat marți, 16 februarie 2016, mai multe pachete de alimente necesare beneficiarilor din cadrul Centrului de îngrijire și asistență Brănișca, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Acțiunea se încadrează în programul periodic de activități social-filantropice al Episcopiei Devei și Hunedoarei, prin care se încearcă susținerea centrelor sociale din eparhia hunedoreană.

***

Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Brănişca se află situat la o distanţă de 13 km de municipiul Deva, pe malul drept al râului Mureş. Unitatea are o capacitate de 70 locuri in sistem rezidenţial şi are în componenţă mai multe clădiri, corp administrativ, anexe gospodăreşti, livadă si un parc. Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Brănişca este o unitate rezidenţială de asistenţă socială care are rolul de a asigura aplicarea politicilor şi strategiilor de asistenţă socială a persoanelor adulte cu disabilităţi si oferă următoarele servicii: cazare, hrană, cazarmament; asistenţa medicală de specialitate, activităţi de ergoterapie, recuperare, îngrijire şi supraveghere permanentă a persoanelor asistate; activităţi cultural – educative şi de socializare atât în interiorul centrului cât şi în comunitate; consiliere şi informare asistaţilor şi familiilor acestora; acordă sprijin şi asistenţă de specialitate în vederea prevenirii situaţiilor ce pun în pericol siguranţa persoanelor asistate; intervine în sensibilizarea comunităţii la nevoile specifice ale persoanelor asistate.

Comentarii Facebook


Știri recente