Eparhia Canadei aniversează 5 ani de la întronizarea primului Episcop, PS Ioan Casian

În zilele de 6 şi 7 mai 2022, Eparhia Canadei organizează evenimente aniversare dedicate împlinirii a 5 ani de la întronizarea primului Episcop, Preasfinţitul Părinte Ioan Casian, şi de la întrunirea Congresului inaugural al Episcopiei.

Evenimentele vor avea loc la Catedrala Episcopală Sf. Mare Mucenic Gheorghe, 2000 Boul Marie, J4T 2B1 Saint-Hubert, Montreal, Canada, după următorul program:

Vineri, 6 mai

6:00 pm – Priveghere (Vecernie și Utrenie)

Sâmbătă, 7 mai

9:00 am – Ceasuri și Acatist
10:00 am – Sfânta Liturghie Arhierească
12:00 pm  – Te Deum
1:00 pm – Agapa festivă la o adresă specificată de organizatori.


PS Ioan Casian, actualul păstor al Eparhiei, a fost ales Episcopul Ortodox Român al Canadei în ședința Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din 28 octombrie 2016. Ceremonia de întronizare a avut loc duminică, 7 mai 2017, în Catedrala Sfântul Gheorghe din Saint Hubert, Montreal, Canada.

Actul fondator al Episcopiei Ortodoxe Române a Canadei este hotărârea Congresului Arhiepiscopiei Ortodoxe Române din cele două Americi de la Hamilton, Ontario, din 1-3 iulie 2016, de a înființa Episcopia Ortodoxă Română a Canadei. Această hotărâre a fost aprobată de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în ședința din 28-29 octombrie 2016.

Foto credit: Basilica.ro

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica

Comentarii Facebook


Știri recente

PS Ignatie: De ce trăim stări de anxietate?

Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a oficiat duminică Sfânta Liturghie la Catedrala Mitropolitană din Sibiu. La predică, ierarhul explicat pasajul evanghelic Despre grijile vieții, accentuând modul simplu în care omul ar trebui se raporteze la…