Enoriaşii Parohiei Montecatini Terme din Italia, în pelerinaj „Pe urmele Sfinţilor”

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Siluan, Episcopul Episcopiei Române Ortodoxe a Italiei, duminică, 28 februarie 2016, un număr de 50 de enoriaşi ai Parohiei Ortodoxe Sfânta Muceniţă Pelaghia – Montecatini Terme, Protopopiatul Toscana – Italia, au mers în Pelerinajul Pe urmele Sfinţilor, după cum ne-au precizat Preoteasa Mădălina Tulan și Constantin Ciofu.

Acesta a fost iniţiat de preotul paroh Matei Tulan şi a cuprins mai multe locaşuri de închinăciune din oraşul Pistoia. Primul obiectiv vizitat din oraşul Pistoia, ce deţine un număr impresionant de biserici şi sfinţi martiri din secolul IV, a fost Biserica Sfântul Apostol Bartolomeu. A urmat vizitarea Bisericii Santa Maria del Socorso, unde se participă la sfintele slujbe românii din Parohia Ortodoxă Pistoia.

În continuare, s-a mers la Catedrala Sfântul Zeno, unde credincioșii s-au închinat la moaștele Sfântului Apostol Iacob, ruda Domnului, la cele ale Sfintei Salomeea Mironosiţa şi la rămăşiţele pământeşti ale altor sfinţi. Ziua s-a încheiat cu o agapă frățească într-unul dintre locurile cele mai frumoase din Pistoia.

Comentarii Facebook


Știri recente