Elevilor din Sineşti le-au fost prezentate noţiuni în materie de „Prevenție și educație pentru sănătate”

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au prezentat luni unui număr de 450 elevi ai Şcolii Gimnaziale Sineşti din judeţul Ialomiţa noţiuni în materie de „Prevenție și educație pentru sănătate”.

Temele abordate în cadrul ediţiei cu numărul 55 a Campaniei au fost: periajul corect al danturii, noţiuni de nutriţie şi igienă corporală, tehnici de prim ajutor, postura corectă şi tehnici de recunoaştere şi gestionare a comportamentului cunoscut sub denumirea „bullying”.

Prof. Dana Marcu, directorul Şcolii Gimnaziale Sineşti, a evidenţiat contribuţia voluntarilor la mai buna informare a elevilor, întrucât cunoştinţele prezentate „îi ajută să înveţe să se alimenteze corect, să facă sport, să acorde primul ajutor, să aibă o viaţă cât mai sănătoasă”.

Coordonatorul voluntarilor, Dănuţ Prună, a explicat că elevilor le sunt prezentate noţiuni în concordanţă cu problemele pe care ei le întâmpină. În cadrul acestei ediţii s-a insistat foarte mult pe lecţiile de prim ajutor.

Până în prezent, de Campania „Prevenţie şi educaţie pentru sănătate” au beneficiat 12.900 persoane din 13 judeţe şi Capitală.

Foto credit: Voluntarii Paraclisului CMN

Comentarii Facebook


Știri recente