Elevii unei școli multiculturale din München spun că o biserică în stil maramureșean este cea mai frumoasă din zonă

După o scurtă cercetare pe internet, elevii clasei a V-a a Școlii Europene din München au ajuns la concluzia că o biserică din lemn în stil maramureșean este cel mai frumos lăcaș de rugăciune din vecinătatea lor. Așa au ajuns să facă o vizită la Parohia românească „Buna Vestire”.

Însoțiți de profesoara Jana Hesse, copiii au petrecut trei sferturi de oră în curtea bisericii și în interiorul ei. Părintele Paroh Alexandru Nan le-a explicat cum este împărțită o biserică ortodoxă și cum s-a ajuns la existența iconostasului.

Elevii, cu rădăcini în diferite țări ale lumii (Grecia, Spania, Olanda, Slovacia și Camerun), s-au arătat impresionați de frumusețea bisericii. Părintele paroh le-a răspuns la numeroase întrebări legate de icoane, de treptele ierarhiei în Biserica Ortodoxă și altele asemenea. O parte și-au exprimat dorința de a reveni la Biserica românească din lemn.

Elevii clasei a V-a a Școlii Europene din München au vizitat joi, 24 noiembrie 2022, Biserica românească „Buna Vestire” din oraș. Foto: Parohia „Buna Vestire” München

Doi dintre copii, care erau români, au aprins, la final, câteva lumânări în memoria celor adormiți.

La sfințirea bisericii, un jurnalist german scria în publicația Süddeutsche Zeitung că sfântul lăcaș arată ca un „lemn care ne orientează spre cer”.

Elevii clasei a V-a a Școlii Europene din München au vizitat joi, 24 noiembrie 2022, Biserica românească „Buna Vestire” din oraș. Foto: Parohia „Buna Vestire” München

Părintele Paroh Alexandru Nan este Protopop de Bavaria și autorul cărții „Pe urmele sfinților din Apus. Sfinții spațiului german”, Ed. Renaşterea, Cluj, 2017.

Foto credit: Parohia „Buna Vestire”

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente