Elevii unei școli din București au celebrat Marea Unire printr-un concurs culinar

Elevii Școlii gimnaziale nr. 92 din Bucureşti au susţinut joi, 29 noiembrie, în ajunul prăznuirii Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul  României, un program dedicat celebrării Centenarului Marii Uniri care a inclus un concurs de plăcinte de post. 

Prima parte a evenimentului a cuprins o scurtă prezentare a vieții, activității și martiriul Sfântului Apostol Andrei, prezentată de două eleve ale Liceului Nichita Stănescu, și și a unor tradiții și obiceiuri românești din noaptea Sf. Andrei.

În continuare, Corul Vestitorii al Școlii gimnaziale nr. 92, condus de dna prof. Rozalia Dorina Rusu, a susținut un  minirecital având ca repertoriu un buchet de cântece patriotice dedicate Centenarului Marii Uniri.

La final a avut loc Festivalul Placinta Românească. Elevi ai claselor IV-VII din școala gazdă au pregătit plăcinte de post pe care le-au prezentat în cadrul festivalului pentru a fi degustate de comisia de jurizate condusă de Adrian Ciupercă (Master Chef).

Cea de a 4-a ediție a Proiectului Sărbătorile creștine – bucurie, lumină, tradiții s-a desfășoară în parteneriat cu Protoieria Sector III şi Parohia Sfinții Români și au fost cooptate şi Școlile gimnaziale nr 20, 149, 116, 195, 196,  precum şi Liceul Teoretic Nichita Stănescu.

Ulterior au fost desemnate echipele câștigătoare.

Foto credit: Șciala Gimnazială nr. 92

Comentarii Facebook


Știri recente