Elevii seminariști din Botoșani au primit lecții de prim ajutor în situații de urgență de la pompieri

La inițiativa Arhiepiscopiei Iașilor, elevii Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Gheorghe” și copiii de la Grădinița cu program prelungit „Sfântul Gheorghe” din Botoșani au participat marți la o activitate de informare și educare preventivă susținută de pompierii din cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (I.S.U)din municipiu.

Copiii au participat la mai multe ateliere interactive și sesiuni de informare preventivă. În funcție de tipul atelierului, activitățile au avut loc atât în curtea instituției de învățământ, cât și în sălile de clasă.

„Împărțiți pe echipe, copiii au trecut, rând pe rând, pe la fiecare atelier. Au învățat cum să acorde primul ajutor calificat, folosind manechine, cum să procedeze în cazul în care descoperă muniție rămasă neexplodată și cum să se comporte în diferite situații critice”, au transmis reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani.

La acțiune, organizată în baza „Protocolului de prevenire” – încheiat între Arhiepiscopia Iașilor și Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” din Botoșani – , au fost prezenți colonelul Dan Bulat, locotenentul Adrian Loluță, locotenentul Dorina Lupu – purtătorul de cuvânt al I.S.U. Botoșani, alături de paramedici de la SMURD Botoșani.

Din partea Arhiepiscopiei Iașilor, la eveniment au participat Pr. Marius Burghelea – directorul departamentului SSM/PSI-SU/GDPR, Mădălin Păsărin – responsabil SSM/PSI-SU/GDPR al Arhiepiscopiei Iașilor, Pr. Adrian Achițenei – responsabil SSM/PSI-SU al Protopopiatului Botoșani, Pr. Daniel Dascălu – directorul Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Gheorghe”, alături de cadrele didactice și de cei aproximativ 300 de elevi ai unității de învățământ.

„Elevii au fost foarte interesați de tehnica folosită și de măsurile de acordare în cazul situațiilor de urgentă”, a apreciat Pr. Pr. Constantin Marius Burghelea.

De asemenea, copiii au avut ocazia să vizioneze materialele interactive din cadrul campaniilor naționale „R.I.S.C. – Renunță! Improvizațiile Sunt Catastrofale!”, „F.O.C. – Flăcările Omoară Copiii”, „Nu tremur la cutremur” și „Ai grijă de cea mai mare grijă a ta – siguranța copilului!”.

Foto credit: Facebook / ISU Botoșani

Urmăreşte-ne pe Instagram: @basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente