Elevii romi din Sînbotin au primit ghiozdane de la Arhiepiscopia Râmnicului

Arhiepiscopia Râmnicului a venit în sprijinul elevilor romi din Sînbotin la acest început de an școlar.

Miercuri, 15 septembrie, Preotul Nicolae Dorin Buda, inspector coordonator al Departamentului de misiune pentru rromi, i-a vizitat pe elevii de la Școala Primară Sînbotin și le-a oferit ghiozdane cu rechizite școlare.

Gestul se înscrie în programul social filantropic „Mirro ghiozdano – Ghiozdanul meu”, desfășurat cu binecuvântarea Arhiepiscopului Varsanufie al Râmnicului.

„Programul social își propune creșterea premiselor pentru o participare şcolară mai bună și pentru un succes şcolar adecvat al persoanelor de etnie romă”, a precizat Preotul Nicolae Buda.

„Proiectele educative desfășurate de către Departamentul de misiune pentru rromi în parteneriat cu mediatorii locali și reprezentanții autorităților locale, învățători și profesori, parohii, vizează dezvoltarea şi îmbunătăţirea competenţelor şi abilităţilor persoanelor de etnie romă în vederea facilitării inserţiei acestora pe o piaţă a muncii modernă, flexibilă şi incluzivă, prin reducerea fenomenului de părăsire timpurie a şcolii şi asigurarea accesului egal la educaţie”, a mai spus Preotul Nicolae Buda.

©Arhiepiscopia Râmnicului

Departamentul de misiune pentru rromi al Arhiepiscopiei Râmnicului a împlinit, în iunie 2021, 6 ani de activitate. Vezi un bilanț al activităților sale.

Foto credit: Arhiepiscopia Râmnicului

Comentarii Facebook


Știri recente