Elevii români au avut rezultate excepționale la Olimpiada Internațională de Chimie 2021

Elevii români au avut rezultate excepționale anul acesta la Olimpiada Internațională de Chimie: trei medalii de aur și una de argint. Este cea mai bună performanță a românilor din ultimii cinci ani.

Mircea-Raul Bodrogean și Alexandru Cătălin Dianu, de la Liceul Internațional de Informatică din București, și Tudor Lile, de la Colegiul Național „Moise Nicoară” din Arad, au obținut aur, iar  Ștefan Dimitriu, de la Colegiul Național „Andrei Șaguna” din Brașov, argint.

Mircea-Raul Bodrogean  a fost medaliat și la Olimpiada de la Paris (2019) și s-a clasificat primul în acest an la Olimpiada „Mendeleev” din Rusia

„A fost o olimpiadă grea”, a declarat academicianul Marius Andruh, Președintele Comisiei Olimpiadei de Chimie 2021.

„Rezultatele se datorează în primul rând elevilor și pasiunii lor pentru chimie, dar și profesorilor, în special cei de la clasă, precum și grupului de profesori universitari care s-au ocupat pe scurt, dar eficient de pregătirea lor.”

El a transmis „felicitări părinților care i-au crescut frumos” pe tineri și a mulțumit atât Academiei Române, care are un program de sprijinire a tinerilor superdotați, cât și Universității din București, care a asigurat condiții excepționale de participare.

Țara organizatoare a fost Japonia, dar olimpiada s-a desfășurat online. Aceasta a determinat  renunțarea la proba practică de laborator, care este cea mai importantă pentru un cercetător chimist.

Sursa foto: Edupedu.ro

Comentarii Facebook


Știri recente