Elevii ortodocşi din Viena au respectat tradiţia şi în acest an: s-au rugat împreună în ultima zi de şcoală din 2018

În ultima zi de școală, dinaintea vacanței de Crăciun, la Viena a fost oficiată Sfânta Liturghie pentru elevii ortodocși, înainte de sărbătoarea mare a Nașterii Domnului, informează Parohia ortodoxă românească din Viena pe pagina oficială de facebook.

Acest lucru a fost posibil datorită înțelegerii pe care Inspectoratul de învățământ ortodox și profesorii de religie ortodoxă o primesc din partea Ministerului Învățământului și a directorilor de școli care au aprobat ca această ultimă zi de școală să fie petrecută în rugăciune de către elevii care participă la orele de religie ortodoxă.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Arsenie, Mitropolitul grec al Austriei și coordonatorul Inspectoratului de învățământ ortodox.

Alături de Mitropolitul Arsenie s-au aflat şi părinți slujitori din celelalte Biserici Ortodoxe surori: Pr. Ioannis Nikolitsis, Pr. Sladjan Vasic și Diac. Bartolomeu (Patriarhia Ecumenică), Pr. Slaviša Božić (Biserica Ortodoxa Sârbă), Pr. Alexander Lapin (Preotul militar ortodox din Austria), Pr. Emanuel Nutu, Pr. Ioan Moga, Pr. Răzvan Gască, Pr. Cătălin Soare (Biserica Ortodoxă Română).

Slujba a avut loc în Biserica românească „Sfântul Antonie cel Mare” din sectorul 15 al Vienei, biserica păstorită de Pr. Prof. Ioan Moga care a pregătit daruri pentru toți copiii prezenți.

Printre cei aproximativ 300 de elevi s-au numărat şi copii de naţionalitate română care au interpretat un colind românesc.

Foto Credit: Facebook / Biserica Ortodoxă Română din Viena

Comentarii Facebook


Știri recente