Elevii merituoși din județul Bacău, premiați de PS Ioachim Băcăuanul

La Biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Bacău a avut loc duminică, 8 iunie 2014, premierea elevilor care au obținut rezultate deosebite la olimpiadele și concursurile naționale de religie. Evenimentul a debutat cu o slujbă de Te Deum oficiată în prezența Preasfințitului Ioachim Băcăuanul, informează „Ziarul Lumina”.

Copiii din județul Bacău s-au adunat în număr mare, în ziua Pogorârii Sfântului Duh, la Biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din cartierul băcăuan Orizont. Ei au primit recunoașterea Ahiepiscopiei Romanului și Bacăului, prin persoana Preasfințitului Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, pentru rezultatele deosebite obținute la olimpiadele și concursurile naționale de religie. Peste 150 de elevi au obținut premii și mențiuni, în acest an școlar, la fazele naționale și județene la Olimpiada de Religie, la Concursul Național Interdisciplinar „Cultură și spiritualitate românească”, la Concursul Județean „Ethnos băcăuan”, precum și la Concursul Național Interdisciplinar „Luminile credinței”. Evenimentul a debutat cu o slujbă de Te Deum oficiată de un sobor de preoți, în prezența Episcopului-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului. Din soborul slujitorilor au mai făcut parte pr. Valentin Băltoi, consilier cultural al Eparhiei Romanului și Bacăului, pr. Costică Busuioc, protopop al Protopopiatului Bacău, și pr. prof. Constantin Leonte. În cadrul slujbei a fost rostită o rugăciune pentru cei care urmează să susțină examene în această perioadă.

Roadele proiectului de pregătire pentru bacalaureat

Premierea elevilor a fost coordonată de prof. Irina Leonte, inspector școlar de religie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Bacău. „Acest eveniment deosebit s-a transformat deja într-o tradiție, prin directa implicare a Eparhiei Romanului și Bacăului. Numărul copiilor care obțin rezultate deosebite la olimpiadele și concursurile noastre este din ce în ce mai mare”, a subliniat prof. Irina Leonte. Părintele paroh Constantin Gherasim, care este și inspector în Probleme de tineret și mass-media al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, a dat citire recunoștinței față de profesorii care s-au implicat voluntar în programul „Agora”, prin intermediul căruia un mare număr de elevi a fost pregătit pentru examenul de bacalaureat. „Dacă ne gândim că școala românească s-a născut în tinda Bisericii strămoșești, ne dăm seama că legătura dintre Școală și Biserică se vrea întreținută cu râvnă și prin acest gen de acțiuni. Mă bucur pentru faptul că rezultatele obținute de acești minunați copii sunt meritorii, de aceea țin și eu să le mulțumesc lor și profesorilor, celor care i-au pregătit atât de bine și care ne reprezintă cu cinste în școli”, a spus PS Ioachim Băcăuanul. Eficiența proiectului social „Agora” a fost dovedită prin faptul că una dintre beneficiarele acestuia, Ecaterina Trohin din Republica Moldova, elevă la Colegiul Național Pedagogic „Ștefan cel Mare”, a devenit șefă de promoție. Aceasta a fost recompensată cu un premiu special oferit de către Preasfințitul Părinte Ioachim. De asemenea, opt elevi cu rezultate foarte bune la învățătură au fost premiați de către ierarhul de la Roman. După cum a amintit pr. paroh Constantin Gherasim, unul dintre copii, provenind dintr-o familie cu posibilități financiare modeste, a avut surpriza să fie recompensat de Parohia „Sfântul Gheorghe”, printr-o donație anonimă, cu un calculator complet echipat.

Comentarii Facebook


Știri recente