Elevii Liceului „Sf. Trei Ierarhi” își evocă ocrotitorii într-un concurs cu public, la Biserica „Sf. Nicolae”-Ghica

Liceul Teoretic „Sf. Trei Ierarhi” (LTSTI) organizează joi, 30 ianuarie 2020, la Biserica „Sf. Nicolae”-Ghica un concurs în care elevii vor evoca viața ocrotitorilor spirituali ai instituției.

Concursul „Prietenii Sfinților Trei Ierarhi – călători prin istoriografia vieții lor” are loc în contextul aniversării de 10 ani a instituției de învățământ bucureștene și cu prilejul Anului omagial al pastorației părinților și copiilor în Patriarhia Română.

Evenimentul se va desfășura joi, imediat după Sfânta Liturghie de sărbătoarea Sfinților Trei Ierarhi Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur. Un grup de elevi va oferi răspunsurile liturgice la slujbă.

Va fi un concurs interactiv. Elevii, organizați în două echipe vor primi întrebări din partea unui juriu, dar și de la echipa adversă pe baza datelor biografice legate de Sfinții Trei Ierarhi. Vor fi punctate atât răspunsurile, cât și întrebările adresate, informează LTSTI.

Tot cu prilejul aniversării de zece ani, la liceu a avut loc un concurs de eseuri și unul de artă sacră dedicate Sf. Trei Ierarhi.

„Aceste activități nu sunt și nu vor fi niciodată obligatorii. Participă doar elevii care își doresc și au timpul necesar să se implice”, a precizat pentru Basilica.ro Pr. paroh Vasile Gavrilă, fondatorul liceului și Președinte al Consiliului Director.

Liceul Teoretic „Sfinții Trei Ierarhi” este rodul gândului, strădaniei și dorinței comu­nității parohiale de la Biserica „Sf. Nicolae”-Ghica, a semnalat clericul.

„I-am ales pe Sfinții Trei Ierarhi să fie patroni spirituali ai școlii încă de la început, din anul 2010, pentru faptul că trăim într-o lume în care valorile sunt puțin schimbate și ne-am gândit că ei au fost și vor rămâne pentru totdeauna modele demne de urmat”.


LTSTI nu este o şcoală teologică. Elevii studiază aceleaşi obiecte ca şi în alte şcoli și sunt educați conform principiilor morale creştine. Nu sunt suplimentate orele de religie din programa ministerului, ci se valorifică în mod deosebit complementaritatea dintre aceasta şi celelalte obiecte de studiu.

Foto credit: Basilica.ro / Raluca Ene

Comentarii Facebook


Știri recente