Elevii Liceului Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea au participat la un proiect de educație juridică

În cadrul Proiectului național „Săptămâna educației juridice în școli”, elevii Liceului Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea, au avut parte în ziua de 8 octombrie 2018, de o lecție de educație juridică.

Cursul interactiv a fost susținut de doamna Cornelia Carmen Ilaș, avocat în cadrul Baroului Bihor.

Elevii de la Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” în la proiectul „Săptămâna educației juridice în școli” Foto: Episcopia Oradiei

Evenimentul s-a desfășurat sub genericul ,,E rândul tău să schimbi lumea” în sala festivă a liceului, unde copiii s-au autoanalizat și și-au descoperit obiceiuri mai bune sau mai rele, prin raportare la normele legale și de conduită.

Elevii au analizat cazuri reale și au discutat despre consecința nerespectării normelor de conviețuire socială și a legilor, totul într-un mod interactiv, jucând pe rând rolul de judecător, procuror, avocat, polițist, parte vătămată și inculpat.

De asemenea, copiii au urmărit și materiale video pentru a înțelege cum pot ei să schimbe lumea în bine, prin fapte mici, în fiecare zi.

Foto credit: Episcopia Oradiei

Comentarii Facebook


Știri recente

Arhiepiscopia Bucureștilor va organiza spectacolul „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”

Sectorul Învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureştilor, va organiza Spectacolul cultural-artistic „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”, luni, 5 decembrie. Evenimentul va avea loc în Aula Magna Teoctist Patriarhul a Palatului Patriarhiei, începând cu ora 17:00.…