Elevii Liceului Ortodox din Oradea alături de tinerii autiști

Pe parcursul acestui an școlar, elevii clasei a unsprezecea de la Liceul Ortodox Episcop Roman Ciorogariu din Oradea au fost implicați în acțiunile de voluntariat ale Asociației SOS Autism Bihor.

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, și sub îndrumarea Pr. Prof. Alexandru Dulca, dirigintele clasei, elevii i-au vizitat pe copiii și tinerii bolnavi de autism în fiecare zi de luni, după terminarea cursurilor, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Activitățile recreative desfășurate de elevi la Centrul de zi al Asociației SOS Autism Bihor au presupus socializarea cu cei bolnavi în cadrul unor lucrări practice și exerciții fizice.

Angajații centrului au apreciat seriozitatea, implicarea și empatia voluntarilor în interacțiunea cu beneficiarii centrului. Aceștia au remarcat faptul că între ei s-a creat o legătură afectivă și emoțională, în ciuda deficiențelor de comunicare specifice acestui tip de suferință.

Cu prilejul întâlnirii de luni 12 iunie 2017, ultima din acest an școlar, voluntarii de la Liceul Ortodox, împreună cu cei de la Liceul Aurel Lazăr din municipiu, au organizat un eveniment festiv – surpriză pentru beneficiarii centrului de zi.

Părintele profesor Alexandru Dulca, a mulțumit celor implicați în activitate. Preotul a subliniat faptul că această experiență contribuie la maturizarea elevilor și îi va determina să nu rămână indiferenți la nevoile semenilor aflați în suferință.

La final, elevii au primit diplome din partea Simonei Zlibuț, Președintele Asociației SOS Autism Bihor, în semn de apreciere pentru efortul depus pe parcursul întregului an școlar.

Comentarii Facebook


Știri recente