Elevii din Sibiu beneficiază de sesiuni de combatere a violenţei şi a consumului de stupefiante

Departamentul de asistenţă socială din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului continuă Campania Spune nu violenţei în şcoli! prin noi activităţi de informare a elevilor de la şcolile şi liceele din Sibiu şi împrejurimi. Departamentul eparhial este partener şi în două proiecte de combatere şi prevenire a consumului de alcool, tutun şi droguri în rândul tinerilor din judeţ, după cum informează site-ul oficial al Eparhiei.

Sesiunea de informare asupra pericolelor aduse de actele de violenţă şi de prevenire a acestui fenomen în rândul tinerilor din instituţiile de învăţământ şcolar a avut loc în foaierul Bibliotecii Judeţene ASTRA din Sibiu. Beneficiarii acestei sesiuni de informare şi prevenire au fost peste 30 de elevi din două clase primare de la Colegiul Naţional Octavian Goga din Sibiu care au ascultat cu interes informaţiile prezentate de inspectorul social Marius Talmaţchi de la Departamentul de asistenţă socială din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului.

“Activitatea a vizat prevenirea în rândul tinerilor a violenţei. S-au dezbătut principalele efecte ale acesteia şi nu în ultimul rând, posibilele metode folosite ca alternativă pentru o bună integrare in societate. Derularea acestei categorii de activităţi apare tocmai din dorinţa de a diminua numărul de copii agresaţi, situaţie în urma căreia se poate ajunge la autoetichetări greşite ale acestora sau chiar la marginalizare”, a spus inspectorul social Marius Talmaţchi.

Departamentul de asistenţă socială din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului este partener în două proiecte de prevenire a consumului de tutun, alcool şi droguri în rândul tinerilor. Proiectele Sunt informat, sunt puternic! şi Comunităţi informate sunt implementate încă de anul trecut de Agenţia Naţională Antidrog, în parteneriat cu mai multe instituţii publice. Zilele trecute, reprezentanţii Departamentului de asistenţă socială au participat la şase sesiuni de prevenire şi de informare în instituţii de învăţământ şi instituţii publice din Municipiul Mediaş, judeţul Sibiu. Sesiunile de informare au avut loc la Primăria şi Biblioteca municipală din Mediaş, la Liceul Stephan Ludwig Roth din Mediaş, precum şi la Şcoala Gimnazială, Biblioteca şi Primăria comunei Moşna, judeţul Sibiu.

Comentarii Facebook


Știri recente